header banner
Default

Guide til søgemaskineoptimering på Google: Hvad er SEO?


Hvad er SEO? Guide til søgemaskineoptimering på Google

VIDEO: Hvad er SEO og hvordan laver man søgemaskineoptimering? → INSIDER-TIPS
Webamp

hvad er seo

SEO (på dansk kaldet søgemaskineoptimering eller SEO optimering) handler om at skaffe trafik, øge mængden af besøgende og salg til din hjemmeside fra gennem Googles søgemaskine, uden brug af betalt annoncering. Det er dét, vi i online marketing, kalder for organisk trafik.

I denne SEO guide tager jeg dig med gennem én af de bedste drejebøger til god søgemaskineoptimering. Hvis du har spørgsmål til søgemaskineoptimering, teknisk SEO, linkbuilding, content marketing eller digital marketing, er du velkommen til at tage fat i os – som SEO-bureau har vi altid fokus på best practices i 2023.

Læs om:

hvad er seo

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization og handler grundlæggende om søgemaskineoptimering af et website, så forskellige søgemaskiners algoritmer finder ens artikler, indlæg eller produktsider relevante for deres målgruppes søgeadfærd.

Faktisk handler SEO om at snyde søgemaskinerne, så dine relevante sider bliver vist til så mange brugere som muligt i de organiske resultater. I visse lande kan det give god mening at fokusere sit arbejde med SEO på søgemaskiner som Bing og Baidu, men i Danmark er der kun én søgemaskine, og det er Google.dk.

Kan du lave SEO selv?

VIDEO: SEO for Beginners: Rank #1 In Google (FAST)
Brian Dean

Ja, du kan godt lave SEO selv. Som med det meste andet, kan man selv lære at mestre alle SEO-disciplinerne. SEO er ikke raketvidenskab, og alt hvad vi som SEO-bureau ved, kan du også finde på nettet i blogindlæg, podcasts og på YouTube.

Spørgsmålet er om SEO-optimering er din tid værd? For du skal huske, at der som iværksætter eller forretningsdrivende er virkelig mange parametre, du skal have styr på.

I langt de fleste tilfælde giver det mest mening, at du fokuserer på din hovedydelse og outsourcer digital marketing som f.eks. dit SEO arbejde og Google Ads til eksterne eksperter eller bureauer.

I KH-Online er én af vores absolutte hovedydelser netop SEO og arbejdet med organiske placeringer hos Google. Vi har mange års erfaring med organisk optimering på både teoretisk og praktisk niveau, og vi følger hele tiden med i SEO trends.

Få et gratis tilbud på SEO

Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder med effektiv SEO? Så udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigst muligt!

Hvordan arbejder KH-Online med SEO?

I KH-Online har vi mange års erfaring med SEO-arbejde og teknisk analyse, og vi har en stor værktøjskasse af både teknikker og tools til at skaffe mere trafik. Search Engine Optimization handler ikke kun om rankings, men det handler også om at skabe resultater, der giver mening og værdi for dig.

Derfor starter vi med at tage en snak med dig om hvilke ønsker, forventninger og behov du har til SEO-indsatsen. Vi tager et grundigt på din hjemmeside og på det marked, din virksomhed befinder sig i. Hvilke konkurrenter har du i søgemaskinerne? Hvad gør konkurrenterne for at skaffe organisk trafik på Google?

Herefter lægger vi en strategi i samarbejde med dig. Vores SEO-arbejde er altid baseret på en databaseret analyse. Vi vil kende vilkårene for lige præcis din forretning og dens konkurrencesituation fra troværdige kilder, inden vi begynder på det konkrete arbejde.

På den måde undgår vi at spilde din tid og dine penge, på at finde relevante søgeord, når du vil tænke SEO ind i din strategi. Med andre ord har vi ikke en One Size Fits All-løsning, vi kan bruge i alle brancher og på alle kunder, men skaber altid en SEO strategi, der er designet ud fra dine behov og det marked, du befinder dig i.

Efter analysearbejdet er lavet og strategien er lagt, begynder vi altid med de hurtige gevinster, i form af at identificere og rette tekniske fejl, der kan stå i vejen for et mobilvenligt website og for din hjemmesides succes i søgemaskinerne.

Udvalgte SEO-referencer

VIDEO: SEO In 5 Minutes | What Is SEO And How Does It Work | SEO Explained | SEO Tutorial | Simplilearn
Simplilearn

Hvorfor arbejde med Search Engine Optimization?

VIDEO: SEO For Beginners: A Basic Search Engine Optimization Tutorial for Higher Google Rankings
Ahrefs

Der er mange gode grunde til at arbejde med Search Engine Optimization. SEO er dog en komplekt størrelse, der ofte kræver professionel håndtering for at komme til tops i Googles organiske søgeresultater.

Dette kan du forvente, når du får KH-Online til at arbejde med søgemaskineoptimering på din hjemmeside:

 • Større synlighed i Google

 • Mere organisk trafik – og bedre placering(er) i søgemaskinerne

 • Flere konverteringer, call to actions, salg og/eller henvendelser

 • Ingen bindinger – vi tror på tillid mellem vores kunder og os!

4 vigtige faktorer i din SEO-strategi

VIDEO: Hvad er SEO og Søgemaskineoptimering
The Morning Show - Med Jacob Blaesbjerg

KH-Online’s SEO-værktøjskasse er bygget omkring SEO pyramiden og dens fire taksonomiske lag:

 • Teknisk SEO

 • Søgeordsanalyse

 • On-site optimering

 • Off-site optimering (linkbuilding)

Læs videre, og bliv klogere på de fire underdiscipliner.

seo pyramiden

Teknisk SEO

VIDEO: 7 SEO Tips Basis til SEO Optimering Søgemaskineoptimering
The Morning Show - Med Jacob Blaesbjerg

Teknisk SEO er dén vigtigste af alle underdisciplinerne i søgemaskineoptimering. Det er dén disciplin, der oftest bliver glemt eller undervurderet af SEO-specialister ift. linkbuilding eller indhold. Det er ikke et tilfælde, at teknisk SEO danner hele fundamentet i SEO-pyramiden. Du kan opbygge links eller skabe unikt content, men hvis ikke fundamentet er på plads, så vil det ikke betyde noget for dine placeringer i søgemaskinerne.

Dette har vi set mange gange, hvor en ny kunde var undrende over, at den hidtidige SEO-indsats ikke havde den ønskede effekt på den organiske trafik fra Google, hvorefter vi rettede en mindre teknisk fejl, og kundens hjemmeside hurtigt opnåede de bedre placeringer i søgeresultaterne, den havde fortjent.

teknisk seo

En af de vigtigste dele af søgeoptimering på Google, er deres “crawler“, der er et program, som gennemtrawler alle Internettets hjemmesider og leder efter nye websites samt efter opdateringer af eksisterende content. For at denne “crawler” skal kunne læse din hjemmeside korrekt, skal denne være bygget og optimeret korrekt med Googles retningslinjer. Det er dette, vi kalder for teknisk søgemaskineoptimering.

Helt basalt må der ikke være fejl på hjemmesiden, og der må ikke være såkaldte døde links eller sider, der ikke findes. Google lægger stor vægt på den gode oplevelse, når deres brugere foretager en Google søgning efter relevant content. Når en bruger kommer ind på din hjemmeside, skal vedkommende have en god brugeroplevelse. Dette handler ikke længere om relevans, men om alt fra PageSpeed til Health Score.

Udvalgte cases

VIDEO: How to Rank #1 on Google in 3 Minutes in 2024
Jesse Cunningham

MichaelSoederberg.dk
Fra “no where to be found” til 1. pladsen på Splitting (9.900 månedlige søgninger).

HurtigMums.dk
Fra 1.900 besøgende til over 700.000 besøgende per måned.

Læs hele casen her.

Core Web Vitals og hastighed

VIDEO: How I Would Learn Digital Marketing (If I Could Start Over)
Ahrefs

En Google-bruger er utålmodig og forventer hurtige resultater, når vedkommende foretager en søgning. Hvis man ikke får svar hurtigt, er man videre. Dette ved Google godt og derfor spiller den hastighed en hjemmeside er om at blive hentet ind i browseren en stor rolle for en bedre brugeroplevelse i søgemaskinens øjne.

Hastighed har Google arbejdet med længe efterhånden, men som noget nyt (sommeren 2021) indført en helt ny rankingfaktor kaldet Core Web Vitals. Du kan læse mere om Core Web Vitals, hastighed og Mobile First Index, hvis du trykker på linket herover.

Core Web Vitals består af følgende tre signaler, som Google kigger efter på dit website:

 • Largest Contentful Paint (LCP)
 • First Input Delay (FID)
 • Cumulative Layout Shift (CLS)

Core Web Vitals er som nævnt en forholdsvis ny ting, men der er ingen tvivl om at det er en større satsning fra Googles side, og dermed noget der kun vil blive vigtigere i fremtiden, hvorfor du allerede nu bør have stor fokus på at møde søgemaskinens krav på dette område. Der er mange ting, man kan gøre for at forbedre en hjemmesides performance og hastighed, og i KH-Online er vi eksperter i de tekniske aspekter.

Blandt de største syndere, der får et website til at loade langsomt, er:

 • Billeder, der ikke er optimeret eller komprimeret, så de er tunge at hente og vise
 • JavaScript, der er for store eller bliver hentet eksternt

Du kan komprimere dine billeder hos TinyPNG – nemt og gratis.

seo optimering

Struktureret data og Schema

VIDEO: How To Get High Rankings On Google Without Any Effort (FAST)
Shinefy

Struktureret data, også kaldet Schema Markup eller Schema Data, er en måde du kan gøre det endnu nemmere for Google at identificere og præsentere det vigtigste indhold på dine websider. Du ser det oftere og oftere, når du søger efter noget i Google. Google anvender blandt andet Schema Mark-up til at vise de såkaldte Rich Snippets, eller på dansk: udvidede søgeresultater.

Schema Markup kan bruges til at angive:

 • Data på en organisation, som adresse, kontaktoplysninger og åbningstider
 • Data på en person
 • Data om produkter, som pris, lagerstatus, varianter mv.
 • Data om opskrifter, som ingredienser, tid mv.
 • Ratings og anmeldelser

Brugen af strukturerede data hjælper Google med at læse din hjemmesides indhold, fordi søgemaskinen forstår, hvordan det forskellige indhold er struktureret og katalogiseret.

Derudover giver Schema Markup en langt bedre CTR (Click Through Rate), hvis dine landingssider opnår rich snippets i søgeresultaterne, da det har vist sig, at brugerne foretrækker at klikke på disse. En øget Click Through Rate er en indirekte rankingfaktor, da Google favoriserer websider, der får mange besøgende.

Der er tre måder, du kan tilføje struktureret data til dine websider.

Du kan gøre det manuelt ved at anvende ét af følgende sprog: RDFa Lite, microdata eller JSON-LD. Google forstår alle tre, men foretrækker det sidste. Ellers kan du autogenerere dit Schema ved hjælp af Googles eget værktøj Google Markup Helper. Endelig kan du benytte dig af et plugin, hvis du er én af de mange der har bygget din SEO hjemmeside på systemet WordPress.

Når det hele er sat op, skal du huske at validere dine data, for at være sikker på, at alt er korrekt markeret og struktureret. Til dette formål har Google også sit eget værktøj kaldet: Test af udvidede resultater.

"KH-Online er blandt de allerbedste til digital markedføring i Danmark. Jeg giver dem mine bedste anbefalinger. Udover høj faglighed, er serviceniveauet i top."

Mads Nordskov - Indehaver Nordskov Media

Duplicate content

VIDEO: SEO for Beginners: Rank #1 In Google (2023)
Brian Dean

Duplicate content betyder duplikeret indhold, og hentyder til ens eller ensartet indhold på flere websider – enten på din egen hjemmeside eller på andres. Google behandler hver webside som en unik enhed. Findes der flere sider på nettet med det samme indhold, så bliver Google forvirret omkring, hvilket keyword der er den mest relevante.

Der kan være flere årsager til, at du ender med duplicate content. Måske genbruger du tekster? Dette ser vi ofte på webshops, hvor det kan være svært at skabe unikke kategori- og produkttekster. Det kan i den grad betale sig at prioritere denne del. 

Har du mange ens SEO-tekster, anbefaler vi, at du begynder med de sider og relevante søgeord, der er vigtigst for din forretning. Det kan være de sider, der giver dig flest besøgende eller sider for de produkter, du sælger mest. Så kan du udbygge indsatsen med unikke tekster derfra.

Duplicate content på dit eget website kan også skyldes en række tekniske fejl i dit hjemmesidesystem. Lider din hjemmeside af én af disse fejl, vil det være noget, vi fanger i vores tekniske analyse af dit websted.

Eksempler på fejl, der skaber duplicate content, er:

 • Dit website er indekseret både med og uden www
 • Dit website er indekseret både med og uden https
 • Din webshop viser lister af de samme produkter, men med forskellige URL’s
 • Dit hjemmesidesystem laver selv sider med dine blogindlæg baseret på kategorier og tags

En anden vigtig ulempe ved at have duplicate content internt på dit website er, at dine landingssider risikerer at kannibalisere hinanden. Du bør have én hovedside for hvert søgeord, der er vigtigt for dig.

Hvis du har flere end én side med samme eller overlappende indhold, forvirrer du Google ift. at forstå indholdet, og du risikerer, at det ikke er den rigtige side, der kommer til at ranke.

søgeordsanalyse

Canonicals

VIDEO: ChatGPT SEO Playbook: Fast Rankings Have Never Been Easier
Wes McDowell

Duplicate content kan også forekomme eksternt. Altså ens indhold på din og andres hjemmesider. Dette kan være fordi nogen ulovligt har kopieret dit indhold, men det er også noget vi ser på webshops, der vælger at anvende de produkttekster, de får fra deres leverandører. Udover at sørge for at skrive unikt og nyt indhold, så er den vigtigste teknik til at undgå de beskrevne ulemper at benytte sig af såkaldte Canonical tags.

Et canonical tag på en webside fortæller Google at denne side er den primære for søgeordet, lige som at det på andre sider kan pege over på den side, der bør være den primære. Du skal altid undgå duplicate content på din hjemmeside, da det skader dine chancer for at rangere højere i søgemaskinernes organiske søgeresultater på dine primære søgeord. 

Flere SEO-cases

VIDEO: Master SEO Content with ChatGPT: Learn Best Hacks in 10 minutes
Website Learners

bubblewow

Bubblewow.dk
Fra “no where to be found” til 1. pladsen på Bubble Waffle København på 30 dage.

carmatscustoms

CarMatsCustoms.com
Fra 8. pladsen til 1. pladsen på Custom Car Mats (6.600 månedlige søgninger).

E.A.T. og YMYL

VIDEO: Ahrefs Tutorial for Beginners: Step-By-Step Guide to Using Ahrefs 2023
Gustav Eriksson

E.A.T. har ikke noget med mad at gøre. Det er derimod et forholdsvist nyt begreb Google har indført og er en forkortelse for Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness.

E.A.T. dukkede først op i Google ”Search Quality Rater Guidelines”, et dokument anvendt af de mennesker, Google har ansat til manuelt at vurdere tusindvis af websider på Internettet. Herefter er det blevet noget vi arbejder på at overholde på websites, specielt i brancher, hvor det er vigtigt at indholdet ikke er vildledende.

Disse brancher kalder vi samlet for YMYL, der står for Your Money, Your Life. YMYL dækker over alt fra medicinske brancher til finansielle og juridiske. Publicerer du indhold i én af disse brancher, er det ekstra vigtigt at signalere overfor Google, at du har en dokumenteret ekspertise, autoritet og troværdighed på området, samt at dit indhold er tillidsvækkende.

Du kan gøre dette ved hjælp af en række tiltag:

 • Altid have en tydelig afsender på dine tekster
 • Links fra autoritative websites
 • Sørge for, at dit content altid er up-to-date
 • Faktatjekke det, du skriver, og gerne linke til kilder
 • Få kunder og brugere til at anmelde din virksomhed, og vise disse anmeldelser på websiden
 • Hyre eksperter til at skrive, hvis du ikke selv er ekspert
 • Have tydelige kontaktoplysninger
 • Have en Wikipedia-side
 • Blive nævnt i autoritative medier (ikke nødvendigvis med links)

Sidenhen har Google tilføjet endnu et “E” til E-A-T, nemlig Experience eller på dansk; erfaring. Du kan læse mere om E-E-A-T i vores blogindlæg her.

hvad er seo

Indeksering i Google

VIDEO: SEO for Beginners | Rank #1 In Google in 2023
Adam Erhart

Google gemmer alle de websider, deres crawler støder på i et stort indeks over alle websider på Internettet. Du kan sammenligne Googles indeks med et biblioteks katalog over alle bøgerne på hylden. Uden dette katalog, kan du ikke finde den bog, du gerne vil låne.

Findes dine sider ikke i Google indeks, dukker de aldrig frem i relevante søgninger. Derfor er det vigtigt at få indekseret så mange af dine websider som muligt i Google. Når din hjemmeside er helt ny, er den ikke at finde i Googles indeks. Derfor er det første du skal at gøre Google opmærksom på at din hjemmeside eksisterer.

Du kan tjekke om en webside er indekseret ved at anvende denne pågældende søgning i Google:

site:https://kh-online.dk/hvad-er-seo/

Dukker der ikke noget op, er siden ikke med i indekset. Der er flere ting, du kan gøre i denne forbindelse, men den absolut vigtigste er Googles eget gratis værktøj: Google Search Console.

Her skal du sørge for at oprette dit website og herfra kan du bede Google om at indeksere indholdet. Du har også i Search Console altid et overblik over, hvilke sider på din hjemmeside, der findes i Googles indeks.

"Jeg har arbejdet sammen med KH-Online i mere end 5 år og de har styr på deres arbejdsområder. Altid kvalificeret sparring, hjælp og rådgivning."

Per Asmussen - Indehaver Gastrofun

Sitemap

VIDEO: What is SEO and How Does it Work?
Ahrefs

En anden vigtig ting, du kan gøre er at skabe et såkaldt sitemap. Et sitemap er en struktureret oversigt over dit website med links til de enkelte sider. Dette hjælper Googles crawler med at overskue din hjemmeside og finde alle de websider, du gerne vil have med i søgeresultaterne.

Du kan både lave et HTML-sitemap og et XML-sitemap. Det sidste kan du også indsende direkte til Google gennem Search Console. En sidste lidt mere teknisk ting, du bør lave er en såkaldt robots.txt-fil, hvor du kan fortælle Googles crawler, hvilke sider du gerne vil have med i indeks – og hvilke, du ikke vil have med.

Bemærk at Google siden 2021 tilsyneladende har haft udfordringer med deres indeks. I hvert fald, er det både vores og vores kolleger i branchens erfaring, at det er blevet meget sværere at få indekseret nye websider.

Søgeordsanalyse

VIDEO: What is Technical SEO and Why is it Important? - 4.1. SEO Course by Ahrefs
Ahrefs

Nu har du forhåbentlig styr på det tekniske aspekt og tekniske fundament for din hjemmeside, så nu springer vi videre til næste etage i SERP-pyramiden: din søgeordsanalyse. Inden du kan optimere dine websites til søgemaskinerne, er du nødt til at finde ud af, hvilke relaterede søgeord, det giver mening at optimere imod. Med andre ord: hvad søger din målgruppe reelt efter, hvad er deres søgehensigt og hvilke søgeord kan du tjene penge på.

Mange er tilbøjelige til at blive i egen verden, når de skriver tekster til deres hjemmeside. Altså til at bruge fagsprog og -termer, som de selv anvender dagligt, men er det også de ord, som almindelige mennesker bruger? Søger folk efter armaturer eller efter vandhaner? Dette vil en søgeordsanalyse blandt andet hjælpe med at få styr på.

Når først du ved hvilke søgeord, dine potentielle kunder søger efter, hvor mange der søger på disse hver måned, og præcis hvilke ord og variationer de bruger, så kan du begynde at opbygge dine websider med det rigtige indhold, så du møder både Googles ønsker og de mennesker, der søger i Google efter de produkter eller ydelser, du tilbyder.

Short tail og long tail

VIDEO: SEO Guide - sådan bliver du mere synlig i Google
Waimea Digital

Når vi arbejder med søgemaskineoptimering, søgeordsanalyse og søgeordsoptimering af tekster, taler vi ofte om short tail– og long tail-søgeord. Lad os tage et eksempel for at forklare disse begreber.

Hvis vi arbejder med et hovedsøgeord, der er ”psykolog i København”, så er short tail-søgeordene ”Psykolog”, ”Psykolog København”, ”Psykolog i København” og den slags. Altså de helt korte og præcise søgninger, der passer perfekt med det vores kunde tilbyder. 

Sagen er, at konkurrencen er høj på den slags søgeord. Så selvom der f.eks. er 16.000 der hver måned søger på ”psykolog” og 3.000, der søger på ”Psykolog København”, så er du oppe imod alle de andre københavnske psykologer, der gerne vil rangere højt på disse søgeord.

Det kan sagtens lade sig gøre, at komme til at ranke på søgeord som disse, men det kan tage tid og koste en del penge, og derfor begynder man ofte med long tail-søgeord og arbejder sig frem mod også at ranke på de store søgeord. Fordelen ved denne approach, udover at man kan skabe resultater hurtigere, er at man udvider muligheden for trafik.

Der er flere og flere der stiller Google spørgsmål som ”hvad er den bedste psykolog i København til at hjælpe mig med angst?” i stedet for at søge bredt på ”psykolog”. Dette hænger sammen med et andet begreb, vi bruger i vores søgeordsanalyse: ”Search Intent”, altså søgehensigten hos dem, der søger i Google. Hvis en person går på Google og søger efter ”Psykolog”, kan der være mange årsager.

Måske vil vedkommende:

 • Finde en psykolog, der kan hjælpe med en specifik udfordring
 • Finde ud af hvordan man tager en uddannelse til psykolog
 • Finde en bestemt psykolog
 • Finde informationer til en artikel eller skoleopgave
 • Eller noget helt, helt andet

Sørg for at skabe meningsfuldt indhold

VIDEO: Søgemaskineoptimering - Hvad er søgemaskineoptimering/SEO?
Bondtofte & Co Online markedsføring

Hvis du eller din kunde er psykolog, kan det ikke altid betale sig at bruge penge og kræfter på at ranke på noget så bredt som ”psykolog”, da der kan være mange irrelevante årsager til brugerens søgning, og fordi søgeren kan være mange steder på købsrejsen, når han eller hun foretager denne søgning.

Ville det ikke være bedre at blive fundet på en helt specifik søgning som ”Psykolog i København, der er specialiseret i stress”, hvis netop dette er dit eller din kundes specialeområde? Der er færre, der foretager denne søgning, men det er omvendt personer, der er tæt på at konvertere til kunder.

Flere cases

VIDEO: Hvad er SEO? Forskelle og ligheder mellem SEO optimering og Google adwords
The Morning Show - Med Jacob Blaesbjerg

kvik-service

Kvik-Service.dk
Fra “no where to be found” til 1. pladsen på Toiletvogn (1.000 månedlige søgninger).

dansk sexolog center

MisbrugsSkolen.dk
Fra 0 til 2.000 målrettede besøgende om måneden på 12 måneder.

Ny eller eksisterende hjemmeside

VIDEO: HVAD ER SEO? Hvad er vigtig for din søgemaskineoptimering?
The Morning Show - Med Jacob Blaesbjerg

Uanset om du er ved at bygge en helt ny hjemmeside, eller optimerer en eksisterende ditto, så har du brug for en grundig søgeordsanalyse. I sidste tilfælde har du endda en mængde data fra Google Search Console, Google Keyword Planner, Google Analytics og evt. en rank tracker, at tage udgangspunkt i.

Laver du en søgeordsanalyse for et eksisterende website, er et godt sted at begynde, at skabe de nemme og hurtige resultater, det vi kalder for lavthængende frugter. Altså dem, der er lige til at plukke. Her finder vi de søgeord, som hjemmesiden allerede ranker på, men som måske er placeret på side 2 eller 3 i Google.

Vi filtrerer data, så vi identificerer søgeord med lav konkurrence, men med kommerciel værdi. Disse skal ofte kun have et lille skub, for at komme på side 1 og begynde at arbejde for kundens indtjening.

"KH-Online er en fantastisk virksomhed. Vi har her hos A Misbrugsbehandling fået SEO resultater, vi ikke turde drømme om."

Anders Nebelong - Indehaver A Misbrugsbehandling

Search Intent (søgehensigt)

VIDEO: SEO for Begyndere - Titles, Indhold & Links
Bondtofte & Co Online markedsføring

Search Intent (dansk: søgehensigt) er et buzzword, som bliver brugt flittigt for tiden. Søgeintent er nøglen til om du kan ranke, og med hvilken type indhold, der er tale om!

På nedenstående billede kan du se et eksempel på, hvor forskellig Google vurderer intent på ord, der er synonymer:

seo search intent

Det, du ser er, at en søgning på fjernsyn, er en søgning på et fjernsyn, man kan købe. En søgning på ordet TV handler derimod om tv-programmer. Google er overbevist om, at den ved, hvad der ligger af intentioner bag søgningen, og det er præcis det, der viser sig i SERP, også kaldet Search Engine Result Pages.

Hvis du vil ligge i toppen af Google på et bestemt keyword, så er det første, du skal checke, hvilken form for godt content, der ligger på side 1. Hvad er deres meta description / meta descriptions (dansk: meta beskrivelse) og hvad er deres title tag / title tags. Og så udvikle content, der rammer samme søgeintent, som Google har vurderet, er den rette.

Søgeintent kan opdeles i følgende fire overordnede kategorier:

 1. Informativ intent: Her er du ude efter specifikke informationer, som f.eks. “hvem byggede rundetårn?
 2. Navigational intent: Her er du ude efter specifikke steder på nettet, som f.eks. “dr tv program”
 3. Transaktionel intent: Her er du ude efter produkter eller serviceydelser, som f.eks. “køb bærbar pc”
 4. Kommerciel intent: Her er du ude i undersøgende øjesmed, som f.eks. “nike vs adidas løbesko”

Er du i tvivl om, hvad søgeintent er på et søgeord, så er den bedste teknik, at indtaste ordet i Google. Dét, der kendetegner de 10 resultater, kan du regne med er relevant for dig også.

Hvis du ikke rammer en lignende søgeintent, så er det umuligt at ranke på det givne ord!

On-page SEO

VIDEO: Guide til avanceret søgeordsanalyse for SEO og Google Ads
Online Marketing Bureauet ApS

Nu springer vi en etage op i SEO-pyramiden til on page optimering. Fundamentet er bygget i form en teknisk søgemaskineoptimering, og vi har styr på vores søgeord. Nu skal der produceres relevant indhold (du har måske hørt udtrykket “content is king”) til hjemmesiden på baggrund af søgeordsanalysen.

Indhold, specielt tekst, er alfa og omega, når vi arbejder med at søgemaskineoptimere et website (onpage SEO). Husk at Google ikke er et menneske, men en række software-programmer og algoritmer. Denne software crawler alt indhold på nettet og læser de ord, den finder, hvorefter den forsøger at matche dette med hvad brugerne søger efter, så disse får præsenteret det mest relevant for deres søgning.

Derfor er det vigtigt, at du har godt og relevant indhold i form af tekster af høj kvalitet på din hjemmeside, der både er skrevet til brugerne, men også til søgemaskinerne. Google går op i kvalitet og derfor er teksterne ikke dér, du skal spare. De skal være velskrevne, uden stavefejl eller grammatiske fejl, og de skal være konverterende og ramme din målgruppe (keyword stuffing og en høj bounce rate er et absolut “no-go”!).

Benchmark SEO

VIDEO: 7 SEO Tips Basis i SEO Optimering (Søgemaskineoptimering)
The Morning Show - Med Jacob Blaesbjerg

I det meste af SEO’ens historie har folk baseret arbejdet på tommelfingerregler og uskrevne regler. Disse kan vi ikke længere arbejde efter i 2023 og frem. Googles algoritmer er i dag alt for intelligente – og bliver klogere og klogere – og der er ikke længere faste regler, der gælder for alle søgeord, nicher og websider. Vi kalder den gamle form for søgemaskineoptimering for GuessSEO.

I stedet bruger alle, der arbejder seriøst med søgemaskineoptimering, det vi i branchen, kalder for Benchmark SEO. Men først skal vi have én ting på plads: Google behandler hver eneste webside som en unik enhed. Søgemaskinen kigger med andre ord ikke på websites som https://kh-online.dk/, hvis den leder efter websider, der er relevante for søgningen ”SEO”, men på websider som https://kh-online.dk/hvad-er-seo/.

Google behandler i dag også nicher og vertikaler forskelligt. De faktorer, der gælder for ”Psykolog”, er ikke nødvendigvis de samme, der gælder for ”SEO”. Dette giver naturligvis mening, for søgehensigten for de to søgninger er helt forskellig. Men hvad gør vi så?

Benchmark SEO anvender den antagelse, at Google bedst ved, hvad Google gerne vil have. Med det mener jeg, at vi må gå ud fra at de websider, der allerede ligger i toppen på det søgeord, vi selv gerne vil ranke for, allerede må gøre det. Det vi skal gøre, når vi skal skrive vores tekster og opsætte vores websider er altså, at forsøge at gøre det samme – eller bedre – som de websider, der allerede ranker for det givne søgeord.

Vi anvender specialiseret software som CORASurferSEO eller PageOptimizerPro til at lave avancerede korrelationsanalyser på indholdet fra alle konkurrenternes websider på søgeords- og sideniveau.

Flere SEO-cases

VIDEO: 3 tips til søgemaskineoptimering - On page SEO optimering af din webshop
The Morning Show - Med Jacob Blaesbjerg

prototal damvig

Damvig.dk
Fra 13. pladsen til 1. pladsen på 3D Print Service på 2 måneder.

city2clean

City2Clean.dk
Fra “no where to be found” til 1. pladsen på Trappevask København på 4 måneder.

Content brief

VIDEO: SEO kursus for begyndere lektion 1 | Hvad er SEO?
NemProgrammering

Denne analyse skaber et content brief, som vi kan tage udgangspunkt i, når der skal skabes indhold til vores egen webside. Med en benchmark-analyse, skaber vi et roadmap for dine websider og vigtigste søgeord.

Et content brief kan indeholde alt fra antallet af ord, placering af vigtige ord i overskrifter, metadata, meta tags, forekomsten af søgeord, billedtekster, forskellige søgeord og LSI. Ja faktisk er der mere end 2.000 forskellige parametre og faktorer, så vi kommer hurtigt til kort, hvis vi skal gøre det manuelt.

seo bureau koebenhavn

LSI-søgeord

VIDEO: How Long To Rank on Google Using SEO (Real Examples)
CHRIS PALMER SEO

LSI er en forkortelse for Latent Semantic Indexing. Mange forveksler fejlagtigt LSI med synonymer. Det er ikke helt forkert, men dækker på den anden side heller ikke begrebet fuldt ud.

Når du skal skabe en tekst, du gerne vil have til at ranke for søgningen ”Køkken” (og relaterede søgninger), gælder det om at overbevise Google om, at din webside handler om køkkener.

I gamle dage skulle du blot nævne ordet ”køkken” en masse gange. Sådan fungerer det ikke længere.

Hvis din tekst indeholder køkkenrelevante ord som f.eks. ”mad”, ”komfur”, ”bordplade” og ”køkkenskabe”, så kan Google regne ud, at din tekst handler om netop køkkener. Dette er LSI-søgeord.

"Superdygtige til både Google Ads og organisk søgeordsoptimering. Mine bedste anbefalinger til Laust og resten af holdet."

Gün Üret - Indehaver af Escalate

Topic clusters

VIDEO: Hvad er SEO / Søgemaskineoptimering?
Trolle Reklame

Det sidste begreb jeg vil komme ind på i dette afsnit er topic clusters. Med topic clusters opbygger vi såkaldte indholdsklynger omkring vores vigtigste søgeord, for at skabe Topic Authority – altså fortælle Google at vores webside om emnet er den mest relevante at vise for det givne søgeord.

I 2013 indførte Google den såkaldte Hummingbird-algoritme til søgemaskinen sammen med en Knowledge Graph. I stedet for at kigge på hvor mange gange, du nævnte dit søgeord, begyndte søgemaskinen at organisere viden og forstå, hvilke entities og topics, der er forbundne med hinanden via intern linkbuilding.

Et topic cluster består af tre dele:

 • Pillar page: Den vigtigste side for hovedsøgeordet (f.eks. ”Psykolog”)
 • Supporting page(s): Supporterende undersider om relaterede emner (f.eks. ”Stressbehandling”)
 • Intern linkstruktur: Vi linker undersiderne sammen, og lader dem pege op på vores pillar page

Linkbuilding (ekstern SEO)

VIDEO: Hvad er SEO? Hvordan er grundlæggende SEO? Se videoen her!
Thomas Rosenstand

Indtil nu har vi i denne SEO guide beskæftiget os med SEO-faktorer på vores eget website, nu skal vi helt op i toppen af SEO-pyramiden og kigge på ekstern SEO: linkbuilding.

Sammen med indhold er indgående links til en webside, den allervigtigste faktor for at ranke i Googles søgeresultater. Lige siden Googles opfindelse, har links spillet en kæmpe rolle. De er med helt tilbage til det oprindelige studie og patent, som søgemaskinen blev skabt ud fra, og selvom Google har indført mange nye rankingfaktorer, så er links stadig uundværlige, hvis du gerne vil findes i søgemaskinen.

Som sagt er Google bygget op omkring links, og det er netop analysen og vurderingen ud fra indgående links til en webside, der har gjort til Google til den absolutte førende søgemaskine. Derfor er og bliver links et bærende princip i KH-Online’s arbejde med søgemaskineoptimering. Vi har adgang til en stor række forskellige danske hjemmesider og medier, der har mellem 50-100.000 besøgende om måneden.

linkbuilding

Hvad er linkbuilding?

VIDEO: How to use Google Search Console to Improve Your SEO
Ahrefs

Linkbuilding er kort fortalt en disciplin under SEO-paraplyen. Vi kalder det også for ”ekstern SEO” eller ”Off-page SEO”. At bygge links er at skaffe links udefra til vores eller vores kunders hjemmesider. I den perfekte verden vil links komme helt af sig selv, naturligt.

Der er da også mange webbureauer, der sværger til content marketing og ”hvis du laver godt indhold, kommer links helt af sig selv”. Dette er ikke nødvendigvis forkert, men hvis du vil have en konkurrencefordel i Danmark, er du nødt til selv at gøre noget aktivt for at få andre hjemmesider til at linke til din.

Tænk også på de såkaldte ”kedelige brancher”. Hvem linker helt af sig selv til en virksomhed, der fremstiller betonelementer eller til en lille VVS-mand i en provinsby?

"De har fået min hjemmeside op på topplaceringer med de mest konkurrenceprægede søgeord i min branche! Jeg er ekstremt glad!"

Adam Sommer - Indehaver af Scorecoach.dk

Hvad bruger Google links til?

VIDEO: 7 SEO Tips Basis i SEO Optimering (Søgemaskineoptimering)
The Morning Show - Med Jacob Blaesbjerg

Googles algoritmer er meget avancerede at forstå og forklare, men værdien af gode backlinks forklares nemmest ved en analogi. Indgående links skaber ekstern autoritet ligesom stemmer til et folketingsvalg. Jo flere der stemmer på en politiker, jo større chance har han eller hun for at blive valgt ind.

Stemmer fortæller os, at andre mennesker vurderer at politikeren bør have noget at sige. Det kræver ekstern vurdering, for alle vil jo tale sig selv op. På samme måde er det med links på internettet. Alle vil og kan skrive, at de er de bedste til noget, men hvis andre hjemmesider linker ind til din webside, så indikerer det, at eksterne mennesker har vurderet at dit indhold er godt og relevant.

Dette så Google tidligt og byggede deres søgemaskine op omkring indgående links.

crawler

PageRank

VIDEO: SEO Guide til YouTube søgemaskineoptimering - Kom frem i søgeresultaterne (2019)
LRSN Studio

Google PageRank er navnet på det patent som Google er bygget på.

Alle websider har for Google en PageRank og populært sagt, kan man kalde den for en ”popularitetsværdi”. PageRank bliver beregnet ud fra, hvilke indgående links en webside har. 

Før i tiden var ens PageRank-score offentlig, men den mulighed har Google for længst fjernet. Det har dannet grundlag for tredjeparts-måleenheder som f.eks. Ahrefs DRMajestic TF m.fl.

Flere cases

VIDEO: Complete SEO Course for Beginners: Learn to Rank #1 in Google
Ahrefs

a misbrugsbehandling

Amisbrugsbehandling.dk
Fra 0 til 2.000 målrettede besøgende om måneden på 10 måneder.
Læs hele casen her.

ditte young

DitteYoung.dk
Fra 72. pladsen til 1. pladsen på hestehvisker (1.300 månedlige søgninger) på 4 måneder.

Penguin og dens betydning for dårlig linkbuilding

VIDEO:

Taler vi om linkbuilding, er vi også nødt til at nævne alle Googles Penguin-opdateringer. Pingviner er kendt som nuttede dyr, men denne pingvin var ikke spor nuttet for os, der arbejdede med søgemaskineoptimering tilbage i 2012.

Fra 2012 til 2017 udrullede Google nogle gange om året en stor opdatering kaldet ”Penguin”. Den var designet til at bekæmpe spam links. Før 2012 kan man groft sige, at et link var et link. Dengang var linkbuilding et numbers game. Jo flere links jo bedre. Det fik mange SEO-folk til at spamme løs med mange links, herunder kommentarlinks, forumlinks og andre ubrugelige links.

Penguin straffede fra den ene dag til den anden websites, der havde mange spamlinks. Det var noget der gjorde ondt på mange, men som vi i dag ser på med taknemmelighed, da det på mange måder har højnet niveauet for SEO og linkbuilding.

Fra 2017 og frem blev Penguin en del af Googles kernealgoritme og noget der kører som en løbende proces. Man modtager ikke længere en decideret straf på grund af spamlinks. Google frasorterer og devaluerer i stedet disse links, så det ikke giver mening at spilde sin tid på den slags. Penguin har også en afgørende betydning for brugen af ankertekster, men det kommer vil til senere i denne guide.

Relevans, autoritet og styrke – hvad er et godt link?

VIDEO:

”Hvad er et godt link?” er et spørgsmål vi ofte modtager. Det er et rigtig godt spørgsmål, som det er svært at svare kort på. Der er nemlig flere faktorer der spiller ind, når man skal vurdere værdien af et link.

De tre vigtigste er:

 • Autoritet: Kommer linket fra et medie eller en hjemmeside, der er en autoritet i Google øjne? Autoritet er svært at måle objektivt på, men man kan grundlæggende sige at f.eks. kendte medier, branchesider og brands har høj autoritet
 • Styrke: Google kigger også på et links styrke. Denne kan måles med diverse værktøjer og måleenheder som f.eks. Ahrefs og deres Domain Rating (DR). Et website, der selv har stærke links udefra, er et stærkt medie for dig at få et link fra.
 • Relevans: Hvis du kan få et link, der er emnemæssigt og kontekstuelt er relevant for din webside, er det altid at foretrække. Hvis du har en hjemmeside som psykolog, vil det være relevant at få links fra andre psykologers hjemmesider, fra psykologfaglige medier m.fl.

I den ideelle verden, vil du gerne have links, der både har autoritet, styrke og relevans.

Dette er dog sjældent muligt i større skala og det vigtigste vi anbefaler er, at du har en stærk linkprofil, der er varieret og består af forskellige typer af links.

"Jeg betragter KH-Online som en af mine absolut bedste samarbejdspartnere - og med god grund. Jeg har i alle de år, vi har samarbejdet nydt godt af deres høje faglighed, gode kommunikation og punktlighed."

Martin Dyrhøj - Ejer af Effecto.dk

Begynd med en linkanalyse

VIDEO:

Som med alt andet SEO-arbejde begynder en linkbuilding-indsats også med en databaseret SEO-analyse. Hvis du køber eller bygger links på lykke og fromme, risikerer du i bedste fald, at det er spildte ressourcer og i værste fald risikerer du en straf fra Google.

I en linkanalyse kigger vi dels på din eksisterende linkprofil (de links du allerede har til dit website), hvis du har én og dels på dine nærmeste konkurrenters linkprofiler. Vi ser bl.a. på antallet links, typen af links (styrke, autoritet og relevans), samt på fordelingen af ankertekster.

Når vi dels kender din linkprofil til bunds, og dine konkurrenters, kan vi lægge en linkstrategi og tilpasse indsatsen herefter, så du kan matche og overgå konkurrenterne på linkfronten på et databaseret grundlag.

Laust og Sune

Ankertekster og deres vigtighed

VIDEO:

Vi har været kort inde på det tidligere, men ankertekster og den måde du anvender dem på, er en ret vigtig faktor for at få det meste ud af din linkbuilding. Og det er en faktor, der ofte bliver overset. En ankertekst er det ord eller den sætning, du klikker på for at følge et link.

Ankerteksten er den del af et link, der fortæller Google, hvad siden der linkes til handler om. Hvis en ankertekst er ”Psykolog”, så fortæller det Google helt tydeligt, at den side der linkes til er relevant for dette søgeord. Men Penguin har fået sat en stopper for, at man laver alle sine links med den slags exact match-ankertekster.

Derfor er det også vigtigt at lave en ankertekstanalyse, som en del af ens linkanalyse.

Vi opdeler ankertekster i følgende fem kategorier:

 • Brand (KH Online etc.)
 • URL (https://kh-online.dk etc.)
 • Exact Match (SEO, linkbuilding etc.)
 • Partial Match (f.eks. “er et SEO firma, der primært arbejder med SEO”)
 • Generisk (klik her, læs mere, etc.)

I en analyse af ankertekster finder vi en procentvis fordeling mellem de forskellige typer, og holder den op imod samme fordeling for de sider, der ligger i toppen af Google på det specifikke søgeord.

"Professionel hjælp til overkommelige SEO optimering priser. KH-Online har hjulpet mig og min virksomhed siden 2017, og jeg har været tilfreds hele vejen igennem."

Henrik Erik Hansen - CEO Ribe Mediehus

Virtuelle ankertekster og interne links

VIDEO:

Udover selve ankerteksterne, kan man også arbejde med det, vi kalder for virtuelle ankertekster. Dette er ikke selve det eller de ord, der er klikbare i et link, men de ord, der befinder sig i umiddelbar nærhed af linket.

Ankertekster er ikke kun vigtige ved eksterne links, men har også en stor betydning ved interne links mellem websider på dit website. Her behøver du ikke at være lige så konservativ, som ved eksterne links.

Du kan læse meget mere om ankertekster, og hvordan vi arbejder med dem i denne guide.

seo strategi

Typer af linkbuilding 

VIDEO:

Der findes mange linkbuilding-teknikker, og vi har dem alle i vores værktøjskasse.

Groft sagt kan man opdele dem i to typer:

 • Egne medier
 • Outreach

Outreach er en tidskrævende linkbuilding-disciplin, der kræver gode kommunikationsevner. Ved outreach-linkbuilding rækker man ud til ejere og webmasters for hjemmesider, man kunne tænke sig at få et link fra, og prøver at overbevise dem om at linke til én.

Denne teknik indebærer at man begynder med at få produceret et stykke rigtig godt indhold, som man kan pitche til medier og hjemmesideejere. Outreach kan også være betalte links, hvor der er en pengemæssig transaktion mellem hjemmesideejeren og dig.

Derfor sværger vi i KH-Online meget til vores egne medier, som vi har 100 % kontrol over. Vi har en meget omfattende portefølje af egne websites, vi kan lave links til vores kunder fra. Disse medier svinger fra såkaldte PBN-sider til rigtige medier.

"KH-Online er super skarpe og en virksomhed jeg har arbejdet tæt sammen med i længere tid. Deres resultater taler for sig selv. Stor anbefaling herfra."

Kasper Bisgaard - Ejer af BatterMedia

Hvilken SEO-hat har du på?

VIDEO:

Og hvad er så det med de hatte?

SEO-folket har overtaget hatte-begrebet fra hackerverdenen (derudover ingen sammenligning):

 • White Hatlinkbuildere sværger til de naturlige links baseret på godt indhold, måske skubbet lidt til ved hjælp af outreach.
 • Black Hatlinkbuildere sværger udelukkende til links fra egne sider, men ofte med en automatiseret, mere eller mindre spammy tilgang.

Vi ligger et sted i midten, man kan kalde for Grey Hat i og med, at vi anvender vores egne sider og medier til at linke fra, men på ingen måde bifalder metoder, der er ulovlige eller risikable for vores kunder.

Derfor følger vi Google’s Webmaster Guidelines og går aldrig mod Googles retningslinjer, når vi laver linkbuilding (både eksternt og internt) og arbejder med søgemaskineoptimering generelt.

SEO (Søgemaskineoptimering) FAQ

VIDEO:

Nedenfor finder du svar på de mest stillede spørgsmål til effektiv søgemaskineoptimering i 2023.

SEO er en pull marketingsdisciplin, hvor du ved hjælp af optimering af søgeord, teknisk SEO og linkbuilding får din hjemmeside til at blive synlig i Googles organiske søgeresultater.

SEO står for Search Engine Optimization.

SEO betyder søgemaskineoptimering.

SEO er altså søgemaskiner som Google, Bing, Yahoo! og Baidu, der er baseret på organiske søgeresultater i Search Engine Result Page (SERP).

Hvad koster SEO egentlig?

Prisen på organisk søgemaskineoptimering afhænger af mange faktorer. Du kan enten udføre søgemaskineoptimering på egen hånd eller hyre et professionelt SEO-bureau til opgaven.

Hvis du vælger et professionelt SEO-bureau som KH-Online til opgaven, så kan du finde vores priser her.

Skulle du have andre spørgsmål til Google søgemaskineoptimering, Mobile First Index, ranking faktorer, time on page eller noget helt femte, så er du altid velkommen til at kontakte mig på [email protected].

SEO ekspert laust kehlet

Om Laust Kehlet – Din SEO ekspert

VIDEO:

Laust har arbejdet med SEO siden 2009. Siden 2015 har Laust stået for off-page og on-page SEO for KH-Onlines kunder. Laust har været med til at skabe relevante resultater for mange virksomheder i Danmark. 

Kontaktinfo til Laust Kehlet:

Email: [email protected]

Tlf: 29840342

LinkedIn: Profil

For dig, der ikke har fået helt nok af organisk SEO, optimering af hjemmesider og hvordan søgemaskiner virker, så er der mere nedenfor:

SEO optimering af dit website

VIDEO:

Langt de fleste tænker Google, når de hører ordet SEO.

Det er en smule snævert, men når det alligevel giver mening at sidestille Google optimering med SEO eller søgemaskineoptimering, fordi Google om nogen, kan siges at være søgemaskinen

Specielt i dansk SEO, hvor de andre traditionelle søgemaskiner kæmper om resterne, men ingen er i nærheden af, at have ligeså meget af markedet som Google.

Når du optimerer mod Google, så er følgende faktorer vigtig:

 • Godt indhold på dit website, der er fokuseret på dine søgeord og som kan engagere brugerne
 • Links som Google kan finde, og links, som er relevante og kontekstuelle for din hjemmeside
 • Det tekniske setup, der både er hurtigt og ikke for tungt for dine forskellige devices

De nemme tricks til Google

VIDEO:

Der er mange små tricks, som er nemme at følge, og som du nemt kan implementere på dit website.

For eksempel skal du huske at bruge dit søgeord flere gange, og også huske at bruge relaterede ord til dit søgeord.

Hvis mit søgeord i en given case var “Rideskole i Herning”, så vil relaterede ord være noget med heste, dressur og så videre.

Målet er ikke at ranke på heste eller dressur, men at skabe et relevant univers som Google kan lave statistiske og semantiske analyser på.

Videre kan du skabe nemme strukturer og engagement ved at sætte indholdet op i indholdsfortegnelse med links.

En indholdsfortegnelse er særlig god ved indhold, der er rigtig langt.

Prøv at tage et kig på denne side og vurdér om en indholdsfortegnelse ville hjælpe eller forvirre dig.

googles historie

Kort overblik over Googles historie

VIDEO:
 • 1995 – Larry Page og Sergey Brin møder hinanden for første gang på Stanford Universitet
 • 1996 – Den første version af Google bliver lanceret på Stanfords universitetshjemmeside
 • 1997 – Google.com registreres
 • 1998 – Google får den første investering på 100.000 dollars og bliver registreret som en egentlig virksomhed
 • 2000 – Google lanceres i 10 forskellige sproglag: Fransk, tysk, italiensk, svensk, spansk, portugisisk, hollandsk, norsk og ikke mindst dansk – Videre bliver Google den søgemaskine med flest sider indekseret i verden
 • 2004 – Gmail lanceres og Google bliver et aktieselskab
 • 2005 – Google Maps lanceres
 • 2006 – Google kommer til Kina og på samme tid opkøber de det sociale videosite YouTube
 • 2007 – Street View lanceres og reklameplatformen DoubleClick opkøbes og integreres til Google
 • 2008 – Chrome lanceres
 • 2009 – Google Voice lanceres
 • 2010 – Google lancere Nexus – Google første mobiltelefon
 • 2011 – Google lancerer Google+
 • 2013 – Google lancerer Google Chromecast til streaming på fjernsyn
 • 2014 – Google My Business lanceres. Google My Business er ekstremt vigtigt for Lokal SEO
 • 2016 – Google lancerer Google Home
 • 2017 – Google får en bøde på 2,7 millarder dollars for at favorisere egne shopping resultater i EU-landene. Danske Margrethe Vestager er kommisæren, der får sat en grænse for at det ikke er alt man kan tillade sig, når man har monopol
 • 2018 – Google fylder 20 år og runder 100 milliarder dollars i årlig omsætning
 • 2021 – Google lancerer Vertex AI, der kan facilitere virksomheders machine learning og udvikling af AI

Hvilke SEO-trends skal du arbejde med i 2023?

SEO er en marketingdisciplin, som er under kontant udvikling. Derfor er det utrolig vigtigt at holde sig opdateret med de nyeste tendenser.

Men hvad er egentlig nyt inden for SEO i 2023? Det kommer jeg med tre helt konkrete eksempler herunder:

 1. E-E-A-T (Experience, Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) videreudvikler den oprindelige E-A-T-faktor ved at understrege betydningen af skabernes og bidragydernes personlige erfaring.
 2. YMYL (Your Money or Your Life) sider er nu under endnu strengere evaluering. Google forventer, at de leverer præcis og pålidelig information, der kan have direkte indvirkning på brugernes liv.
 3. AI er et paradigmeskifte inden for SEO. Kunstig intelligens er blevet en balanceakt, hvor det er afgørende at sikre, at indholdet forbliver etisk og transparent for at opretholde tillid hos brugerne.

Sources


Article information

Author: Dawn Gomez

Last Updated: 1703534161

Views: 666

Rating: 3.6 / 5 (69 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dawn Gomez

Birthday: 1909-05-21

Address: PSC 2646, Box 6352, APO AE 37041

Phone: +4872859290729005

Job: Insurance Agent

Hobby: Playing Guitar, Cocktail Mixing, Playing Chess, Quilting, Kite Flying, Fencing, Singing

Introduction: My name is Dawn Gomez, I am a striking, clever, unyielding, spirited, persistent, Precious, radiant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.