header banner
Default

Diyanet: Kadınlar kısa saç takmamalıdır!


Table of Contents
    Diyanet: Kadında kısa saç olmaz!

    Kadınların ancak 'erkeklere benzememek' kaydıyla saç kestirebileceğini belirten Diyanet, "Koca izni olmadan saç boyatılamaz" dedi

    İSTANBUL Milliyet

    Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kadınların saçlarını, erkeklere benzememek kaydıyla kestirebileceğini, boyatmadan önce de mutlaka kocasından izin alması gerektiğini belirtti.
    Kurulun "Kadınların saç yaptırması ve kısaltması caiz midir?" sorusuna verdiği yanıt, Diyanet'in kadınlarda kısa saça karşı olduğunu ortaya koydu. Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları tarafından yayımlanan ‘Günümüz Meselelerine Fetvalar’ isimli kitapta kadınların saçlarını kısa kestirmesinin doğru olmadığı yer aldı.

    ‘Süslenme haram olabilir’
    Kadınların uzayan saçlarını erkeklere benzememek kaydıyla kestirebileceğine yer verilen kitapta, kadınların bunu tesettüre riayet etmek kaydıyla, yine kadın kuaförlere yaptırabilecekleri ifade edildi.
    Kitapta, kadın ve erkeklerin evde birbirlerine daha cazip görünebilmek için süslenebileceği, başkalarının dikkatini çekmek için süslenmelerinin ise uygun olmadığı belirtilerek, "Bu süslenme kötü niyet ve davranışlarına göre haram da olabilir" denildi.
    Bir başka fetvada da, "Kadın, kocasının izniyle, saçını istediği renge boyayabilir veya boyatabilir" görüşü dile getirildi.

    YAŞAM

    Sources


    Article information

    Author: Cameron Griffin

    Last Updated: 1703097121

    Views: 708

    Rating: 3.7 / 5 (35 voted)

    Reviews: 92% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Cameron Griffin

    Birthday: 1983-12-20

    Address: 339 Jessica Burg Suite 678, Romeroshire, GA 44249

    Phone: +4668054548940521

    Job: Astronaut

    Hobby: Juggling, Telescope Building, Gardening, Running, Running, Surfing, Sailing

    Introduction: My name is Cameron Griffin, I am a unwavering, brilliant, exquisite, variegated, multicolored, risk-taking, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.